В нея участва и министър-председателят акад. Николай Денков. Всички регистри, свързани

...
В нея участва и министър-председателят акад. Николай Денков. Всички регистри, свързани
Коментари Харесай

Училищните директори ще имат достъп до регистър на наркоразпространителите

В нея взе участие и министър-председателят акад. Николай Денков.

 

" Всички регистри, свързани с тематиката за опиатите, могат да бъдат посочени предпочитано за електронизация ", предложи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски по отношение на измененията в Закона за електронното ръководство, влезнали в действие наскоро. 

 

В тях е заложено до 31 март 2025 година административните органи да приведат в електронен тип регистрите, които водят. За задачата ще бъде направен график, който ще бъде признат с разпореждане на Министерския съвет до края на октомври т.г. 

 

Държавата ще предизвиква родители, учители и възпитаници да подават сигнали, в случай че открият приложимост или разпространяване на опиати в учебно заведение. За да се усещат тези хора предпазени, сигналите ще се подават анонимно. Сред опциите са Националната телефонна линия за деца 116 111, която се управлява от Държавната организация за протекция на детето, основаването на особено мобилно приложение или на обособен имейл адрес. 

 

В МОН са подготвени с план на механизъм за попречване на използването и разпространяването на опиати в учебно заведение и повишение на потенциала на педагогическите експерти по тематиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР